Noslēgušās bērnu un jauniešu sacensības pludmales volejbolā “Smilšu skudra 2015”

Piektdien, 13. martā, sekmīgi aizvadītas pirmās Rīgas bērnu un jauniešu pludmales volejbola sacensības „Smilšu skudra 2015”, kuras organizēja Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs ciešā sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldi.

Sacensības pirmo reizi notika slēgtos pludmales volejbola laukumos. Šādu iespēju deva SIA O-Sands, kas izveidojuši četrus kvalitatīvu smilšu volejbola laukumus Olimpiskā vingrošanas centra telpās. Sacensībās bija iespējams pieteikt dalībniekus vecumā no 12 līdz pat 25 gadiem, kas atbilst interešu izglītības piedāvāto programmu un pulciņu vecumam.Piecu stundu ilgās cīņās dalībnieki samēroja spēkus trijās vecuma grupās 2003-2000. gadā dzimušie, 1999-1996. gadā dzimušie un 1995.gadā dzimušie un vecāki. Kopā sacensībām pieteicās 18 komandas no 13 dažādām izglītības iestādēm, kopskaitā vairāk kā 100 dalībnieku, kas brīžiem volejbola laukumos sacēla pamatīgu smilšu vētru. Lielākais dalībnieku skaits, 9 komandas, piedalījās vidējā vecuma grupā, kur tika aizvadītas grupu turnīra un izslēgšanas spēles. Jaunākajā un vecākajā grupā vietu sadalījumu noteica grupu spēlēs, kur katra komanda tikās ar katru. Vissīvākā cīņa par pozitīvu ažiotāžu radītajām, speciāli šīm sacensībām izveidotajiem kausiem- zeltītām smilšu skudrām- izvērtās jaunākajā vecuma grupā, kur pirmo vietu izcīnīja Rīgas Juglas vidusskola, pateicoties visu spēļu summā tikai vienam zaudētam punktam mazāk kā Rīgas Valsts 1. Ģimnāzijai. Godpilnajā trešajā vietā Rīgas Valsts vācu ģimnāzija. Viskuplāk pārstāvētajā grupā (1999-1996.g.dz) ļoti spraigā finālspēlē Rīgas 7. Pamatskola ar rezultātu 23:21 pieveica Rīgas Valsts 1. Ģimnāziju. Spēlē par trešo vietu spēcīgāki un izturīgāki pār Rīgas Juglas vidusskolu ar rezultātu 21:17 izrādījās pamatskolas „Rīdze” pirmā komanda. Vecākājā grupā visās spēlēs nepārspēti laukumu atstāja Rīgas 64. vidusskola.Otrie šoreiz Rīgas 19. vidusskolas pirmā komanda, trešie – Rīgas Pilsētas pļavnieku ģimnāzija. Visu grupu pirmo trīs vietu ieguvēji tika apbalvoti ar diplomiem un kausiem.

Milzīgu paldies sakām Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldei par finansiālo atbalstu, kā arī Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra darbiniekiem: vadītājai Ingai Cimiņai, kultūras un sporta darba organizatorei Dacei Lazdiņai, tālākizglītības metodiķim Gunāram Antapsonam un pilsētas pasākumu koordinatorei Santai Vancānei.

Pārejie spēļu rezultāti un komandu sastāvi www.intereses.lv sporta apvienības sadaļā- protokoli.

Māris Vensbergs

Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra

Sporta metodiskās nodaļas vadītājs