Noslēdzies Rīgas atklātais bērnu un skolēnu LEGO konstruktoru radošais konkurss

plakats7. aprīlī Rīgas Jauno tehniķu centrā (RJTC) ar Margaritas Stārastes vārdiem “aiz pļavām, aiz pakalniem un upīšu līkumiem plešas varens mežs” iesākās Rīgas atklātais bērnu un skolēnu LEGO konstruktoru radošais konkurss “Kad pasaciņa ciemos nāk…4”. Šajā reizē konkursā tika aicināti piedalīties dalībnieku pāri divās vecuma grupās: 6-8 gadi un 9-11 gadi.

Pasaku konkurss RJTC notika jau 4. reizi un arī šoreiz līdz pat konkursa sākumam dalībniekiem netika atklāts, kura ir tā pasaka, kuras ilustrāciju telpiski būs jāveido konkursa laikā. Šogad par īsto tika izvēlēta Margaritas Stārastes pasaka “Kas notiek Dižmežā?”.

berni3Šajā gadā tika saņemts neticami liels dalībnieku pieteikumu skaits – 64! RJTC Lego konkursu rekords (50 dalībnieki) tika pārsniegts par veseliem 14 dalībniekiem! Šajā konkursā piedalījās audzēkņi no 13 dažādām Rīgas un Latvijas vispārējās un interešu izglītības iestādēm: Rīgas 3. speciālās pamatskolas, Rīgas Kultūru vidusskolas, Rīgas 41. vidusskolas, Rīgas 19. vidusskolas, Rīgas Valda Zālīša sākumskolas, Rīgas Lietuviešu vidusskolas, Rīgas Austrumu vidusskolas, Salaspils 1. vidusskolas, BJC „Zolitūde”, BJC „Bolderāja”, BJC “Rīgas Skolēnu pils”, RJTC un Bauskas BJC.

berni_1Darbus vērtēja neatkarīga, pieaicināta žūrija, kuras sastāvā bija Anita Smeltere – Rakstniecības un mūzikas muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja, Ilze Kalēja – RJTC dabas studijas vadītāja un Edgars Zīverts – Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra Tehniskās jaunrades pedagogu metodiskās apvienības vadītājs. Žūrija pēc konkursa atzina, ka tik sarežģītu vērtēšanu piedzīvo, iespējams, pirmo reizi mūžā, jo novērtējamo darbu skaits bija milzīgs, kvalitāte ļoti līdzvērtīga, diemžēl laiks stipri ierobežots, jo gan dalībnieki, gan pedagogi ar milzīgu nepacietību gaidīja konkursa rezultātus.

Dalībnieku rezultāti:

I grupa

1.v. Sofi Čerpita un Mihails Pritkovs (BJC “Zolitūde”)

2.v. Georgs Borošenko un Valters Bondars (RJTC)

3.v. Tomass Rutulis un Edvards Miks Ķikuts (Rīgas 41.vsk.)

II grupa

1.v. Darja Moškanova un Iļja Juršins (BJC „Zolitūde”)

2.v. Jānis Valdmanis un Kristers Vītols (Rīgas 19.vsk.)

3.v. Edvards Umbraško un Aleksis Markevics (Rīgas Valda Zālīša s-sk.)

Šajā gadā tika piešķirtas arī RJTC simpātiju balvas:

I grupā – Sofija Koniševa un Nikola Koniševa (RJTC)

II grupā – Sofija Stefaņenkova un Evita Vītola (BJC “Bolderāja”)

Pateicamies par ieguldīto darbu gan dalībniekiem, gan pedagogiem un bērnu vecākiem, gan arī žūrijai. Ceram uz turpmāku, tikpat veiksmīgu sadarbību!