Bērnu un jauniešu centrā „Bolderāja” norisinās izstāde „Parasto lietu neparastā dzīve!”

Izstādē ir izstādīti darbi, kuri veidoti no otrreiz pārstrādājamiem materiāliem, darbi ir veidoti gan plaknē, gan telpiski.Izstādes mērķis ir parādīt tās apmeklētājiem, ka no it kā jau vairs nederīgām lietām, ir iespējams radīt atkal, ko jaunu un interesantu.Ar saviem darbiem izstādē piedalās visi BJC „Bolderāja” radošo pulciņu audzēkņi gan lieli, gan mazi.

Vizuālās un lietišķās mākslas studijas audzēkņi, savas skolotājas Ivetas Bērziņas vadībā, ietekmējoties no tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres darbiem, ir radījuši ļoti eklektiskus un noslēpumainus portretus, kā dekoratīvus elementus izmantojot dažādas aizkaru mežģīnes. Savukārt  Auduma kolāžas pulciņš apmeklētājiem ir sagatavojuši apskatei dažādas, it kā parastas, kārbiņas, kuras krāšņi izdekorējot, atkal ir ieguvušas jaunu veidolu. Dažādus dekorēšanas paņēmienus savos darbos ir izmantojusi arī Floristikas pulciņa audzēkņi, kuri jaunu dzīvību un pielietojumu ir raduši dažādām stikla pudelēm, CD diskiem un daudziem citiem priekšmetiem, bet Radošā klubiņa „Stila ABC” audzēkņi ir pētījuši un domājuši, ko var izveidot no vecām avīzēm un papīriem, radot dažādus aksesuārus, sadzīves priekšmetus un dekorus. Avīzes neparastās pārvērtības un iespējas ir pētījuši arī paši mazākie BJC „Bolderāja” mākslinieki no vizuālās mākslas pulciņa pirmskolas vecuma bērniem „Kaleidoskops”, kuri ir radījuši ļoti interesantus darbus aplikācijas tehnikā zem nosaukuma „Neparastā avīze”, savukārt radošais pulciņš pirmsskolas vecuma bērniem „Raibie pirkstiņi” ir izveidojuši zvēru karali  – lauvu, izmantojot par pamatu tualetes papīra rullīšus.

Izstāde ir apskatāma BJC „Bolderāja” vestibilā katru darba dienu no plkst.10.00 līdz 18.00 un sestdienas no 10.00 līdz 16.00. Gaidām ciemos!

Informāciju sagatavoja:

Aiva Dasmane,

BJC „Bolderāja” izglītības metodiķe