Rīgas Doma meiteņu koris TIARA aicina uz koncertu “Bezvainības dziesmas” Rīgas Domā

Rīgas Doma meiteņu koris TIARA aicina uz koncertu “Bezvainības dziesmas” Rīgas Domā, 06.05.2016., plkst.19:00

Bezvainibas dziesmas _ Songs of InnocenceSpalvaskātam niedri rāvu,

skaidravotā pamērcēju.

Tā es līksmās dziesmas savas

bērnu priekam rakstīt spēju.

/Viljams Bleiks, “Bezvainības dziesmas”/

Bērnišķais un dievišķais,  tie allaž pastāv līdzās – gan dabas ritos, gan cilvēka gaitā, gan Bībeles stāstos. Jauns pavasaris, jauna dzīvība, Jauna Derība – mums aizvien ir pieejams nebeidzamas atjaunotnes avots. Koncerts “Bezvainības dziesmas” pauž prieku un pateicību ar skaņām, vārdiem un sirdīm.

Rīgas Doma meiteņu korim TIARA izveidojusies veiksmīga sadarbība un tradīcija ik gadu organizēt tematiskus koncertus Rīgas Domā, kur kopā ar kori muzicē spilgtas personības – dažādu instrumentu spēles profesionāļi, interesanti un izteiksmīgi skaņas meistari.

Šī koncerta programmu veido diriģente Aira Birziņa un ērģelniece Kristīne Adamaite, kur Rīgas Doma varenās ērģeles ir kā centrs un pamats, kam pievienosies flautas solo, soprāna solo vai koris, vai visi koncerta dalībnieki kopā.

Kopā ar kori muzicēs Kristīne Adamaite (ērģeles), Guna Paula (flauta), Jolanta Strikaite-Lapiņa (soprāns), diriģēs Aira Birziņa.

Klausītājiem tiks piedāvāta gaiša un pastorāla, priecīga un apliecinoša vācu, franču un latviešu komponistu mūzika.

Programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha (Johann Sebastian Bach), Kloda Debisī (Claude Debussy), Kamila Sensāna (Camille Saint-Saens), Šarla Marijas Vidora (Charles-Marie Widor), Aivara Kalēja un Evijas Skuķes skaņdarbi. Nozīmīgs notikums būs Evijas Skuķes šim koncertam radītā jaundarba „Pueri” (Bērni) pasaules pirmatskaņojums. Tāpat arī svarīgi minēt, ka Aivara Kalēja cikls „Bezvainības dziesmas”, kas skanēs koncertā, pēc A. Birziņas pasūtinājuma tapušas 2.redakcijā meiteņu korim, soprānam, flautai un ērģelēm.

Koncerta norisi atbalsta Rīgas Doms un Valsts Kultūrkapitāla fonds, koncerta ierakstu nodrošinās Latvijas Radio Klasika. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzē un Doma baznīcas kasē.

 

Informāciju sagatavoja

Rīgas Doma meiteņu kora TIARA direktore Inese Beķere

26546537, inese@girlschoir.lv