Noslēgušies foto kursi “No kadra līdz reālai bildei internetā”

img_20160924_101044Septembra beigās lielu interesi skolotāji izrādīja par foto kursiem “No kadra līdz reālai bildei internetā”. Mūsdienās varam fotografēt ar gandrīz jebkuru elektronisku ierīci. Kamera tiek ievienota rokas pulkstenī, televizorā, brillēs, rakstāmpiederumos, taču kursos vairāk tika runāts par ērti lietojamu kameru, kurā mēs skaidri redzam, ko grasāmies bildēt. Tika pārrunātas fotoaparāta īpašības.

Kursos dalībnieki Guntas Andersones vadībā izzināja kompozīcijas izveidošanas pamatprasības – kā kompozīciju sakārtot, lai iegūtu labāko efektu. Kad vide iekārtota, pašu izveidotās fotogrāfijas tika apstrādātas uz datora speciāli tam paredzētajā programmatūrā. Bieži gadās, ka, uzņemot fotogrāfiju, mēs nepamānām kādu sīkumu un ir svarīgi veikt pēdējās korekcijas ar datoru pirms foto attēla publiskošanas internetā.

Brīdī, kad viens no kursantiem izteica vēlmi nodarboties ar fotomākslu, diskusiju veidā tika pārrunāts, kādu fotoaparātu un kādu optiku(objektīvu) labāk iegādāties attiecīgajam mērķim. To varētu salīdzināt ar teicienu “nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs”. Tāpēc ir svarīgi izvēlēties pareizu objektīvu (ja tas ir maināms) atbilstošam mērķim un prast pielietot tā īpašības.

Kā viens no vislabākajiem rādītājiem par kursu lietderību un kvalitāti ir fakts, ka kursanti labprāt pavadīja laiku diskusijās par dienā piedzīvoto, lai izprastu interesējošo tēmu.

Informāciju sagatavoja:

Edgars Zīverts, tehniskās jaunrades metodiķis