Rīgas Skolēnu skatuves runas konkurss “Rīgas zvirbulis” Kurzemes rajonā

Piektdien, 21. oktobrī, Rīgas Skolēnu skatuves runas konkursa “Rīgas zvirbulis” 2. kārtā piecās vecuma grupās piedalījās 37 dalībnieki no 12 Kurzemes rajona izglītības iestādēm, 2 dalībnieki no Ziemeļu rajona un viens dalībnieks no Centra rajona.

Priekšnesumā dalībnieki norunāja dzeju un prozas fragnmentu. Vienu daiļdarbu drīkstēja runāt savā dzimtajā valodā. 21 dalībnieks kļuva par otrās kārtas laureātu. Kopvērtējumā konkursa Kurzemes rajona kārtā visrezultatīvāk izdevies piedalīties Iļģuciema vidusskoas audzēkņiem, jo 3 dalībnieki ieguvuši tiesības piedalīties konkursa nākamajā kārtā, skolotājas – Sandra Zaiko un Astra Tukiša.

Savukārt, individuāli augstāko žūrijas vērtējumu saņēma:

  • Kristaps Liepiņš (42,63 punkti un 2. pakāpes diploms) – Bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” audzēknis, vidusskolas grupas pārstāvis, skolotāja Laura Paegle;
  • Sofija Jefimova (40,42 punkti un 2. pakāpes diploms) – Rīgas 34. vidusskolas 2.c klases audzēkne, skolotājas Alda Roziņa un Jeļena Koļesņika,
  • Krišjānis Lamberts (39,50 punkti un 3. pakāpes diploms) – Iļģuciema vidusskolas 11. klases audzēknis, skolotāja Sandra Zaiko.

15 dalībniekiem vēlam veiksmi konkursa 3. kārtā, bet pārējiem – spilgtu priekšnesumu nākamā gada konkursā!

Ilze Herberga

Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra

Kurzemes rajona pasākumu koordinatore