„Riteņvasaras” veloseriāls noslēdz sezonu

Ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju aizvadītajā nedēļā noslēdzās Tehniskās jaunrades mana „Annas 2” organizētā bērnu un jauniešu veloseriāla „Riteņvasara” sacensību sezona, kas šogad ilga no marta beigām līdz pat oktobrim. 59 šo sacensību posmos (30  no tiem Bieriņu trasē un 29 – Uzvaras parkā) spēkiem mērojās 884 mazi un lieli dalībnieki, kas tika iedalīti dažādās veloklasēs atbilstoši riteņu lielumam un vecumgrupās šo klašu ietvaros.

Sacensību noteikumi paredz iespēju nenobraukt visus distances apļus, ja dalībniekam tas kādu iemeslu dēļ šobrīd nav pa spēkam, kas šīs sacensības padara ļoti demokrātiskas un pieejamas praktiski visiem (vajadzīgs vien savs vai drauga aizdots velosipēds), turklāt katrā posmā apbalvoti tika visi finišu sasniegušie. Sezonas gaitā krājās punkti, kas noslēgumā pārtapa kausos pašiem ātrākajiem braucējiem. Balvas saņēma arī aktīvākie dalībnieki, kas sezonas laikā bija sakrājuši visvairāk startu (neatkarīgi no tajos izcīnītajām vietām). Visaktīvākā braucēja godā šogad pārliecinoši Ēriks Jānis Raitgars, 2. vieta Alvilam Pētersonam, bet trešā – Edvardam Gedrovicam. Toties visātrākā braucēja lauri ar visvairāk izcīnītajiem punktiem tika Robertam Križanovskim.

No šogad pasākumā pārstāvētajām 79 PII un 60 skolām labākos panākumus guva Rīgas 123. PII un Rīgas 275.PII “Austriņa”, bet skolu vērtējumā – Rīgas Angļu ģimnāzija, Rīgas 41. vidusskola un Mārupes vidusskola.

Pavisam negaidīti pie balvas tika arī „Riteņvasaras” organizatori, kuriem seriāla dalībnieki un viņu vecāki pasniedza kausu par ieguldīto darbu.

Informāciju sagatavoja:

Lauma Krogzeme, Aleksandrs Briedis

“Riteņvasaras” organizatori

Foto – A. Rugājs