Norisinājās seminārs sportā “Volejbola apmācības vadlīnijas pamatskolā”

2017.gada 8.martā Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs organizēja praktisko semināru sporta pedagogiem „Volejbola apmācības vadlīnijas pamatskolā”, kuru vadīja Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra metodiķis un Rīgas volejbola skolas treneris Māris Vensbergs.

Semināra dalībniekiem bija iespēja atkārtot teorētiskās zināšanas par bērnu un jauniešu vecumposmiem, sensitīviem periodiem un attīstības īpatnībām, saistībā ar volejbola tehnikas apmācību.Praktiskajā daļā lektors dalījās pieredzē, kā efektīvāk iemācīt bērniem augšējo un apakšējo piespēli, pielietojot dažādu sporta inventāru, piemēram, stafetes kociņu, vingrošanas bumbu, lecamaukliņu u.c.

Praktiski darbojoties, semināra dalībnieki izpildīja vairākus piespēļu vingrinājumus pāros un grupās, kas tika papildināti ar dažādiem pareizas volejbolista stājas veicinošiem uzdevumiem.

Atkārtotās zināšanas un padomi efektīvākai piespēļu apmācībai, skolotājiem noderēs ikdienas darbā. Seminārā kopā piedalījās un apliecības saņēma 28 sporta interešu izglītības skolotāji.

Metodiskā centra vārdā, izsaku pateicību Rīgas Franču licejam par atbalstu telpu nodrošināšanā.

Informāciju sagatavoja: Gita Pērkone, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra sporta jomas metodiķe