“Zaļā josta” aicina iesaistīties un ņemt dalību “Zaļā josta” radošajā konkursā “Mans Zaļais dāvanu iesaiņojums”

Ik gadu Ziemassvētku un Jaungada svētku dunā tiek patērētas vairākas tonnas iesaiņojamā materiāla. Bieži vien šis dāvanu iesaiņojums kalpo vien dažas minūtes vai stundas, pēc kā kļūst par atkritumiem. Lielākā daļa iesaiņojamo materiālu ir gatavoti no plastmasas vai kompozītmateriāliem, kas dabā nesadalās un nav piemēroti atkārtotai pārstrādei. Atteikšanās no šādu videi nedraudzīgu iesaiņojumu lietošanas ir nozīmīgs solis pretim tīrākai videi un resursu taupībai.

Radošā konkursa “Mans zaļais dāvanu iesaiņojums” mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dāvanu iesaiņošanas un vienreizējo iepakojumu lietošanas paradumiem, veicināt sabiedrības izpratni par resursu saudzīgu patēriņu un mudināt uz videi draudzīgiem risinājumiem dāvanu iesaiņojumu izvēlē gatavojoties Ziemassvētkiem un skaistai un dabai draudzīgai gada nogales svētku dāvanu pasniegšanai.

Konkursa NOLIKUMS.

Konkursa dalībnieku uzdevums

Radošā konkursa ietvaros ikviens indivīds (gan audzēkņi, gan pieaugušais) ir aicināts izgatavot vienu vai vairākus oriģinālus un dabai draudzīgus dāvanu iesaiņojumus – maisiņu, tūtu, kastīti, ietinamo materiālu utt., izmantojot otrreizējos izejmateriālus un/vai dabas materiālus.

Pieteikšanās termiņi

Līdz 24.11.2019. konkursa dalībnieki piesaka savu radošo darbu (-s), aizpildot pieteikuma formu https://tirailatvijai.lv/form/mans-zalais-davanu-iesainojums, kurai pievieno darba fotogrāfijas un 1 fotogrāfiju, kur darbs/darbi redzami kopā ar tā autoru.

Uzvarētāju noteikšana

Oriģinālākās un videi draudzīgākās dāvanu iesaiņojuma idejas tiks apkopotas izstādē modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”. Konkursa uzvarētāji, kas saņems pārsteiguma balvas no SIA “Zaļā josta”, no Modes un Izklaides centra “Rīga Plaza” un citiem atbalstītājiem, tiks paziņoti ne vēlāk kā līdz 15.12.2019., sazinoties ar uzvarētājiem personīgi.

Izstādes dalībnieku vārdi, kā arī konkursa uzvarētāju vārdi, tiks publicēti interneta vietnēs www.tirailatvijai.lv un www.zalajosta.lv. Sīkāka informācija par konkursu atrodama pielikumā un vietnē https://tirailatvijai.lv/radosais-konkurss-mans-zalais-davanu-iesainojums.