Noslēgušās Rīgas izglītības un kultūras iestāžu skolēnu teātru skates

Šogad teātru skate tika organizēta, lai atlasītu iestudējumus, kuri varētu piedalīties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos uz brīvdabas skatuvēm Vērmanes dārzā. Skate notika attālināti – video vērtēšanā.

Par izrādēm un mazo formu iestudējumiem

Diemžēl maz no iesūtītajiem darbiem, ko vērtējām video versijā ir tam piemēroti. Taču šoreiz par to punkti netika samazināti. Žūrija – Biruta Bauma (režisore, teātra eksperte), Gunārs Antapsons (režisors, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra tālākizglītības programmu vadītājs), Līga Riekstiņa (teātra interešu izglītības skolotāja), vērtējot iesūtītos iestudējumus, atzīmēja pozitīvo satura un formas meklējumos. Par vispiemērotāko rādīšanai āra apstākļos tika atzīti: RCHV teātra studijas “Spogulis” un BJC “Rīgas Skolēnu pils” teātru izrādes, Rīgas 88. vidusskolas teātra “Straņņiki” izrāde “Korida”, arī Pārdaugavas BJC “Altona” teātra “Revedo” izrāde “Laiks”. Lai āra apstākļos parādītu “Dievišķo komēdiju” (“Teātris 88” un studija “Debija”), režisorei jārod risinājums kā bez gaismu partitūras palīdzības iezīmēt dienas un nakts maiņu. Teātra studijas “Modus” iestudēto “Princese un cilvēkēdājs” varētu piemērot āra apstākļiem, lai to pielāgotu ielu teātra darbībai kādā nelielā laukumiņā vai teltī. Ja pedagogi būtu ar mieru ieguldīt darbu un apzināti strādātu, lai darbi būtu rādāmi āra apstākļos, vēl vairāki iestudējumi būtu tam pielāgojami.

Izrāžu un mazo formu iestudējumu PROTOKOLS

Par ielu teātru priekšnesumiem

Priecājamies par visiem, kuri piedalījās ielu teātru priekšnesumu skatē! Žūrijā: Ina Bērziņa (teātra pedagogs, mīms), Liene Stepena (horeogrāfe),  Līga Riekstiņa (teātra interešu izglītības skolotāja).

Visi darbi ir piemērojami āra apstākļiem. Bet pie visiem darbs vēl ir jāturpina. Daži vēl jāuzlabo. To paveiksim semināros, kad beigsies ārkārtas situācija.

Ielu teātru priekšnesumu PROTOKOLS

Informāciju sagatavoja: Teātra mākslas galvenā speciāliste Laura Paegle