Aicinām uz kursu programmu “Cieņpilnas, nevardarbīgas komunikācijas pamati un destruktīvu konfliktu prevencija pedagoga darbā”

GRUPA NOKOMLEKTĒTA!

Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs aicina Rīgas izglītības iestāžu interešu izglītības pedagogus uz 24 stundu pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu „Cieņpilnas, nevardarbīgas komunikācijas pamati un destruktīvu konfliktu prevencija pedagoga darbā” 2021. gada 22., 23. un 28. aprīlī tiešsaistē. Lektore – Ilze Dzenovska.

Programmas mērķis: veidot izpratni par metodi – nevardarbīga komunikācija, kas nodrošina prasmes cieņpilnai ikdienas saskarsmei, konfliktu risināšanai un prevencijai.  Tādējādi iespēkojot interešu izglītības pedagogus bagātināt mācību procesu un audzēkņu guvumu un savu profesionālo ilgtspēju un labesību. 

Aicinām aizpildīt PIETEIKUMA anketu uz kursiem ŠEIT: https://forms.gle/B9MKNf2xu7UbHxKT8

Par programmu

Nevardarbīgas komunikācijas filozofijas izpratne un prasmju izkopšana dod iespēju veidot un uzturēt cieņpilnu cilvēcisku saikņu cauraustu vidi skolā, klasē, ģimenē.  Tā paver izvēles iespēju apzināti trasnformēt savus saskarsmes un uzvedības ieradumus un attīstīt emocionālu reakciju pārvaldi tā, lai saglabātu vai atjaunotu cilvēcīgu saikni un cieņpilnu dialogu ar visiem interešu izglītības sistēmas līdzdalībniekiem.

Programmas prakses daļa sniegs prasmes tās dalībniekiem dialoga uzturēšanai gan ar audzēkņiem, gan ar kolēģiem, gan ar vecākiem, tādējādi iespēkojot viņus īstenot veselīgu atbildības dalīšanu ilgtspējīgai sadarbībai. 

Šī metode ir starptautiski respektēta un pārņemta mācību procesu organizēšanā un sociālo prasmju izkopšanā, veidojot cieņpilnu sadarbības vidi daudzās Skandināvijas, Austrijas, Nīderlandē, Lielbritānijas, ASV skolās, gan vardarbīgu konfliktu skartās teritorijās, piemēram, Izraēla un Palestīna, Uganda. 

Programma ir veidota, izmantojot Maršala Rozenberga radītās nevardarbīgās komunikācijas metodes saturu un pielietošanās principus izglītības sektoram un pasniedzējas, praktizējošas mediatores un miera izglītības treneres Ilzes Dzenovskas pieredzi vairāk kā 15 gadu garumā.

Programmas apraksts un laika plāns pielikumā.

Norises laiks: 22.04.2021 - 28.04.2021
Norises vieta: Tiešsaistē

Pielikums