Aicinām Rīgas izglītības iestāžu tautas deju kolektīvu vadītājus un pedagogus uz informatīvo semināru/sanāksmi

7. oktobrī no plkst. 15.00 līdz plkst. 18.00 Rīgas 45. vidusskolas, Ropažu ielā 34, svētku zālē Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs rīkos informatīvo sanāksmi/semināru Rīgas izglītības iestāžu tautas deju kolektīvu vadītājiem un pedagogiem.

Darba kārtībā:
1. Aktualitātes un norises tautas deju jomā:
1.1. Centra plānotie pasākumi un pedagogu profesionālās kompetences
pilnveides programmas;
1.2. Valsts izglītības satura centra plānotie pasākumi, nolikumi;
2. Citi aktuālie jautājumi.
3. Seminārs “Dejas terapija”- lektore Santa Grīnfelde.

Tiksimies, lai pārrunātu tautas deju jomas aktualitātes un iedvesmotos deju un kustību terapeites Santas Grīnfeldes vadītajā seminārā pedagogu profesionālās kompetences un pilnveides programmas ietvaros “Deju un kustību terapija – psihoemocionālā stāvokļa uzlabošanai”.

Deju un kustību terapija ir veselības aprūpes joma, kas tiek pielietota fizisko, emocionālo, kognitīvo, sociālo grūtību risināšanai un pārvarēšanai. Deju un kustību terapijas pamatnostādne – ķermenis un psihe ir savstarpēji mijiedarbīga sistēma, kas nozīmē, ka izmaiņas ķermenī un kustībās rada izmaiņas emocionālajā stāvoklī. Pedagogi savā darbā bieži vien sastopas ar mainīgiem, neprognozējamiem apstākļiem un mēdz piedzīvot pamatīgu psihoemocionālu slodzi, tāpēc ir nozīmīgi parūpēties ne tikai par audzēkņiem, bet arī pašiem par sevi.

Seminārā iepazīsim, kas ir deju un kustību terapija, kā arī izzināsim metodes un tehnikas, kuras var pielietot rūpējoties par savu fizisko un psihoemocionālo labklājību.

Lūdzam aizpildīt PIETEIKUMA ANKETU līdz 4. oktobrim. https://forms.office.com/r/iLcF16JVBV 

Kontaktpersona:
Ineta Bērziņa, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra galvenā speciāliste tautas deju jomā, tālrunis 29333653, e-pasts: iberzina6@edu.riga.lv.

Foto: gribuvasaru – Jānis Romanovskis

Norises laiks: 07.10.2022 - 07.09.2022
Norises vieta: Rīgas 45. vidusskolas, Ropažu ielā 34, svētku zālē