Noslēgusies Rīgas interešu izglītības iestāžu metodiķu sanāksme

Kā jau ierasts, katru gadu septembrī Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs rīko tikšanās ar Rīgas izglītības iestāžu interešu izglītības skolotājiem un citiem speciālistiem, lai kopā saliktu akcentus aktuāliem jautājumiem jaunā mācību gada darbos.

30.septembrī Bērnu un jauniešu centrā “Laimīte”, Baltāsbaznīcas ielā 14, šāda sanāksme notika Rīgas interešu izglītības iestāžu metodiķiem. RD IKSD Sporta un jaunatnes pārvaldes Interešu un sporta izglītības nodaļas interešu izglītības programmu vadītāja Inga Sidorčika-Boboviča un Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra vadītāja Inga Cimiņa iepazīstināja sanāksmes dalībniekus ar 2022./2023.mācību gada pirmā semestra aktuālajiem darba jautājumiem, normatīvajiem aktiem,pedagogu profesionālās kompetences pilnveides piedāvājumu un interešu izglītības pasākumiem. Iestāžu izglītības metodiķi sniedza informāciju par interešu izglītības metodisko materiālu skates norisi iestādēs, par skolotāju dalību metodisko materiālu sagatavošanā, tika precizēti skates pilsētas kārtas termiņi un dalības nosacījumi. Sanāksmes dalībnieki dalījās pārdomās un sniedza priekšlikumus turpmākai sadarbībai, organizējot  vienotu interešu izglītības publicitātes kampaņu “Nāc un piedalies!”, kā arī dalījās par jau noritējušajiem atvērto durvju dienu pasākumiem iestādēs.

Interaktīvajā spēlē bija iespējams pārbaudīt savas zināšanas par dažiem Rīgas interešu izglītības iestāžu vēstures jautājumiem. Noslēgumā dalībnieki piedalījās Metodiskā centra darbinieku izstādes “Vienas gleznas stāsts” atklāšanā, kas veltīta Vilhelma Purvīša 150 gadu jubilejai un Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra 15.dzimšanas dienai.

Informācija par metodisko materiālu skati (nolikums, atbalsta materiāli, organizatoru kontakti) atrodama mūsu mājas lapā https://www.intereses.lv/aicinam-piedalities-rigas-interesu-izglitibas-metodisko-materialu-skate/

Saite uz elektronisko pieteikuma anketu metodisko materiālu skatei šeit

https://forms.office.com/r/94jG3gsZW4

Ja ir interese par viktorīnu, kurā ir informācija par Rīgas interešu izglītības iestāžu “dzimšanas” datumiem, saite šeit https://learningapps.org/display?v=pmugii4s322

Marina Lučko, Rīgas interešu izglītības metodiskā centra projektu vadītāja