Noslēdzies Rīgas mūsdienu un citu deju žanru kolektīvu radošais festivāls “Dejo ar vadītāju”

  1. novembrī Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems” notika Rīgas mūsdienu un citu deju žanru kolektīvu radošais festivāls “Dejo ar vadītāju”.

Konkursa daļai tika pieteikti 13 priekšnesumi, kuros aktīvi piedalījās arī kolektīvu vadītāji. Dalībnieki pārsteidza ar radošiem horeogrāfiskiem risinājumiem un atraktīviem skatuves tēliem, kas atspoguļojās arī žūrijas vērtējumā. Laureāta diplomus saņēma Pārdaugavas bērnu un jauniešu centra “Altona” mūsdienu deju studija “Festa” par deju „Velcpelīte” un bērnu un jauniešu centra “Daugmale” horeogrāfiskais ansamblis ”Pērlīte” par deju „Krāsu simfonija”.

Žūrijas komisijas sastāvā darbojās:

Gunta Bāliņa – horeogrāfe, dejas pedagoģe, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore,   Kultūras ministrijas Dejas padomes priekšsēdētāja,

Egija Abaroviča – horeogrāfe, dejotāja, bērnu un jauniešu centra „Rīgas Skolēnu pils” mūsdienu deju grupas „Karkadē” vadītāja,

Ineta Bērziņa  – Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra galvenā speciāliste tautas deju jomā, tautas deju kolektīva “Čiekurs” mākslinieciskā vadītāja.

Kamēr žūrijas komisija apspriedās un apkopoja vērtējumus, uz skatuves norisinājās festivala daļa, kurā gūt skatuves pieredzi un atrādīt sakatītājiem savu dojotprasmi, tika pieteikti 9 priekšnesumi.

Pasākums nolēdzās ar kolektīvu apbalvošanu un kopdejas izpildīšanu. Aktīvi izkustējās visi pasākuma dalībnieki – gan dejotāji, gan pedagogi, gan skatītāji.

Par dalību festivālā kolektīvi saņēma diplomus un balvas, ka arī par konkursa laureātiem un I pakāpes ieguvējiem tiks veidotas publikācijas tīmekļvietnē www.intereses.lv un sociālo tīklu platformās Facebook un Youtube. Gaidiet deju video, kā arī stāstus par šiem kolektīviem un enerģiskajiem vadītājiem.

Festivāla “Dejo ar vadītāju 2022” rezultāti

Paldies visiem dalībniekiem pozitīvo gaisotni un aktīvo iesaistīšanos! Lai dejotprieks neapsīkst arī turpmāk!

Informāciju sagatavoja Ivetta Tamane