Rīga skanēs februārī! Notiks vokālās mūzikas konkurss “Balsis 2023”

Dziedāšanas prieks ir atgriezies. Iespējams, ar divkāršu spēku! Pēc vairāku gadu pauzes atkal skanēs bērnu un jauniešu balsis vokālās mūzikas konkursā “Balsis”.

Šoreiz galvenajā lomā vispārējās izglītības, interešu izglītības un kultūras iestāžu vokālie ansambļi. Pašiem mazākajiem dziedātājiem šī būs pirmā konkursa pieredze, bet lielākie vēl atceras uzstāšanos VEF Kultūras pils kamerzālē, kas izrādījās pēdējais dziedošais pasākums Rīgas pilsētā, pirms sākās mūsu lielā dižķibele. Šogad konkursa I kārta –  rajonos un priekšpilsētās – B grupai notiks tuvāk katra kolektīva mājām.

Vidzemes priekšpilsētas ansambļus 7. februārī klausīsimies Juglas vidusskolā, Skrudalienas ielā 1, bet dienu vēlāk – 8. februārī skanēs Kurzemes rajona un Zemgales priekšpilsētas bērnu un jauniešu balsis Bērnu un jauniešu centrā “Altona”, Altonavas ielā 6. B grupas vokālo ansambļu parādi noslēgs Centra, Ziemeļu rajonu  un Latgales priekšpilsētas vokālie ansambļi – 9. februārī Bērnu un jauniešu centrā “Laimīte”, Sarkandaugavas ielā 24. Bet visu rajonu A grupas kolektīvi mīļi tiek aicināti piedalīties konkursā 10. februārī Bērnu un jauniešu centrā “Rīgas Skolēnu pils” Krišjāņa Barona ielā 99.

Visās dienās konkurss sāksies agrā pēcpusdienā – plkst.15.00. Konkursā gaidīsim arī vokālo ansambļu līdzjutējus un vienkārši mūzikas interesentus, jo šī ir lieliska iespēja vienas nedēļas ietvarā redzēt un dzirdēt interešu izglītībā darbojošos mazos vokālos kolektīvus. Kā esam pārdzīvojuši grūto laiku, cik gatavi esam jauniem izaicinājumiem, to visu uzzināsim jau ļoti drīz – februāra sākumā. Lai visiem acis mirdz un labi skan! Tiekamies mūzikā!

Konkursa NOLIKUMS

I kārtas pieteikumu dalībai Konkursā aizpilda Vokālā ansambļa vadītājs līdz 2023. gada 31.janvārim tiešsaistes anketā: https://forms.office.com/r/U8zjg9iHQp

Informāciju sagatavoja galvenā speciāliste Arta Grīna