24.maijā Pārdaugavas Bērnu un jauniešu centrā “Altona”, Altonovas ielā 6, notika Rīgas interešu izglītības iestāžu metodiķu mācību gada noslēguma seminārs.

RD IKSD Sporta un jaunatnes pārvaldes interešu un sporta izglītības nodaļas interešu izglītības programmu vadītāja Inga Sidorčika-Boboviča aktuālizēja svarīgākus jaunumus un izmaiņas interešu izglītībā. Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra vadītāja Inga Cimiņa prezentēja apkopoto informāciju par Rīgas interešu izglītības iestāžu kolektīvu un skolotāju dalību mācību gada nozīmīgākajos pasākumos un aktivitātēs pilsētā un valstī un pateicās iestāžu metodiķiem par sadarbību un atbalstu skašu, konkursu izstāžu un citu aktivitāšu organizēšanā un norisē. Interešu izglītības iestāžu metodiķi dalījās  pieredzē un prezentēja organizētos un topošos pasākumus, kurus piedāvā Rīgas bērniem un jauniešiem. Īpaša uzmanība tika veltīta interešu izglītības metodisko materiālu skatei, kura norisināsies 2023.gada rudenī. Iestādes apmainījās ar informāciju par to, kā skolotāji gatavojas startēt šajā pasākumā.

Baudījām skaistu mājinieku   – Pārdaugavas Bērnu un jauniešu centra “Altona” skolotāju Santas Kasatkinas, Uģa Kronberga, Andra Šmauksteļa sagatavoto priekšnesumu – flamenko deju un spāņu mūziku. Kopā arī ieguvām jaunas zināšanas un prasmes  semināra sadaļā, kurā Pārdaugavas Bērnu un jauniešu centra “Altona” skolotājas Maija Potgītere, Ingrīdas Irbe, Margarita Malcāne-Bodrova dalījās labās prakses pieredzē, veidojot meistardarbnīcas “Stikla gravēšana”, “Glezniecības un kompozīcijas studija” un “Modelēšanas un konstruēšanas studija”.

Esam guvuši jaudīgu pozitīvu emociju lādiņu mācību gada noslēgumam un iedvesmu nākama mācību gada sākumam.

Paldies par semināra satura sagatavošanu un organizatorisku atbalstu PBJC “Altona” direktorei Mārai Bernandei un izglītības metodiķēm Jolantai Komarovskai, Ievai Mednei, Janai Liepiņai.

Informāciju sagatavoja Marina Lučko, Rīgas interešu izglītības metodiskā centra projektu vadītāja

Foto Jolanta Komarovska, PBJC “Altona” izglītības metodiķe