Krāšņi izskanējis XI Latvijas zēnu koru salidojums “PUIKAS! DZIEDĀSIM!’’

Prieks un lepnums par Rīgas Valstspilsētas pašvaldības izglītības iestāžu zēnu koriem un pedagogiem,  kuri 2023.gada  26. maijā piedalījās XI Latvijas zēnu koru salidojumā “PUIKAS! DZIEDĀSIM!’’ Cēsu pils estrādē.

Salidojumā piedalījās 45 zēnu kori – 1500 dziedātāji no visas Latvijas. 14 kolektīvi no tiem bija mūsējie – brašie Rīgas zēnu kori.

Puikas visu gadu intensīvi apguva 19 salidojuma repertuāra dziesmas, piedalījās kopmēģinājumos un izturēja koru konkursu abas kārtas.

Agrā 26. maija rītā puikas kāpa autobusos, lai mērotu ceļu uz Cēsīm. Kopmēģinājumi ritēja raiti, puišus īpaši priecēja muzicēšana kopā ar Renāru Kauperu.

Pēc kopmēģinājuma un gardām pusdienām puikas varēja piedalīties spēlē ‘’Ceļojums Cēsīs’’ un mazliet izlocīt kājas, apskatot Cēsu pilsētas skaistākās vietas.

Pēc krāšņā un jestrā zēnu koru gājiena puiši pulcējās Cēsu Pils parka estrādē un kopā izdziedāja visa gada garumā apgūtās dziesmas. Pirmo reizi Zēnu koru salidojuma kopkori diriģēja Rīgas Juglas vidusskolas zēnu kora diriģente Žanete Jansone! Apsveicam!

Paldies visiem pedagogiem, zēniem un vecākiem! Tikai kopā mums tas izdevās!

Lai krāšņa un piedzīvojumiem pilna vasara!

Informāciju sagatavoja Ilona Plūme