Bērnu un jauniešu centrā “IK Auseklis” darbnīca “Patriotiskā piespraude un citi radošie darbi”

Latvijas svētku mēneša tradīcija mūsu Centrā ir rīkot darbnīcu “Patriotiskā piespraude un citi radošie darbi”, kas pulcē daudz apmeklētāju! Šogad darbnīca notika 14 novembrī, plkst. 14.30 – 16.30.

Pasākuma mērķis – aktivizēt valstisko piederības sajūtu, interesi par svētku atribūtikas elementiem, kā arī veicināt pilsonisko līdzdalību un komunikācijas kompetences.

Darbnīcā audzēkņiem piedāvājam izgatavot dažādas svētku piespraudes, palīdzot apgūt vienkāršākās šūšanas prasmes, lai sastiprinātu rotas detaļas. Paši mazākie varēja zīmēt un krāsot saktas, ausekļa zīmi, kā arī strādāt ar zīmodziņiem Latvijas kontūrā. Laiks ritēja ātri un bija interesanti!

Paldies interešu izglītības skolotājām Ilzei Kīns, Vinetai Viziņai, Leldei Bondei un māksliniecei Baibai Kurganei par radošo un aktīvo darbu Darbnīcā!

Svētkus papildina arī Bērnu un jauniešu centra “IK Auseklis” kultūrizglītības, vides, tehniskās jaunrades, citu interešu izglītības pulciņu audzēkņu darbu izstāde “VELTĪJUMS LATVIJAI 105. gadadienā. JŪRA” 9. 11. – 8.12.2023.

 

Ar šiem pasākumiem piedalāmies arī skolēnu pilsoniskās līdzdalības projektā “Mana dažādā – vienīgā Latvija”, kas veltīts Latvijas Republikas 105.dzimšanas dienai un valsts svētku svinēšanai.

 

Informāciju sagatavoja

Aija Kalniņa

Bērnu un jauniešu centra “IK Auseklis”

izglītības metodiķe