Turpinām iepazīstināt ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības mūsdienu un citu deju žanru kolektīvu radošā festivāla “Dejo ar vadītāju” laureātiem

Pārdaugavas bērnu un jauniešu centra “Altona” mūsdienu deju studija “Festa”, vadītāja Kristīne Tihanova

Deja „Stihija mīlestība”

Mūzika: Thomas Montgomery Newman , Ari Leff, Michael Matosic

Horeogrāfija Kristīne Tihanova

 

“Man pieder manas atmiņas un viss, ko esmu pratis sakrāt, un viss, ko esmu mīlējis.”

A. de Sent-Ekziperī

Mums katram noteikti ir sava īpašā sirdslieta, kas piešķir atmiņām krāsas un klātesošus notikumus. Man, kā deju studijas vadītājai, īpašā sirdslieta ir dejas pasaule. Pirms piekritu kļūt par deju skolotāju Pārdaugavas bērnu un jauniešu cenrā “Altona” pat neiedomājos, ka 20 gadus nodejošu vienā darba vietā. Tā nu ir sanācis, ka ir izdejotas krāsainas 20 sezonas un šķirstot atmiņas nobirst pa kādai laimīgai asarai. Ieguldīts ir ļoti daudz, mācot dejot prasmi un skatuves kultūru saviem deju audzēkņiem. Lielākā motivācija man ir bijuši mani dejotāji un prieks par tiem uzticīgākajiem, kuri dejo kolektīvā jau no 5 gadu vecuma un turpina būt uzticīgi man 15 gadus, neizlaižot nevienu svarīgu treniņu un koncertu. Esmu arī iedvesmojusi dažus iedzēkņus kļūt par deju pedagogiem un profesionāliem dejotājiem. Ir bijuši arī brīži, kad gribas padoties, bet ieguldītais dejotājos to neļauj. Kāds kompliments, skatītāja smaids, negaidīs iedvesmas mirklis un labs rezultāts konkursā ir tik svarīgs man.

Viens no pēdējiem koncertiem, kas mums kļuvis par tradīciju, ir festivāls “Dejo ar vadītāju”. Festivālā izdejojām stāstu par ūdens un uguns stihijām, kuras saved kopā un papildina viena otru draudzība un mīlestība. Tā dzirkstelīte un liesmiņa ir tik svarīga it visā, ja dari no sirds. Paldies par lielisko iespēju, dejot ar audzēkņiem uz skatuves ir burvīgi. Gatavošanās un intensīvie treniņi pirms festivāla liek justies man jaunākai un spēcīgākai. Festivāls noteikti uzlādēja spēkus, lai pavasarī dāvinātu Jums koncertu “Deja eplo”. Šis būs īpašs koncerts uz īpašas skatuves.”

Tā par saviem dejotājiem un savu sirds aicinājumu stāsta vienmēr aktīvā un smaidošā vadītāja Kristīne Tihanova

Esi kustībā!

Informāciju sagatavoja

Ivetta Tamane 

Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra galvenā speciāliste mūsdienu deju jomā