Zināmi Rīgas vokālās mūzikas konkursa “Balsis 2024” II kārtas rezultāti

Pagājušās nedēļas izskaņā pienāca ne vien garā februāra 29.datums, bet  noslēdzās arī Vokālās mūzikas konkurss “Balsis 2024” Rīgas pilsētā. II kārtā dzirdējām labākos no labākajiem kolektīviem Rīgā, dziesmas izskanēja Ziemeļrīgas Kultūras apvienības VEF Kultūras pils kamerzālē. Katra ansambļa sniegumu analizēja Vērtēšanas komisija: Mārīte Puriņa- VISC vokālās mūzikas ekspertu komisijas locekle, mūzikas pedagoģe, Lielvārdes Mūzikas un mākslas skolas direktore, vokālās grupas “Anima Solla” mākslinieciskā vadītāja, Latvijas Vokālo ansambļu asociācijas valdes priekšsēdētāja; Nora Kalniņa- VISC vokālās mūzikas ekspertu komisijas priekšsēdētāja, diriģente, vokālā pedagoģe un Latvijas Radio kora dziedātāja; Zane Stafecka – VISC vokālās mūzikas ekspertu komisijas locekle, mūzikas pedagoģe, kordiriģente, a cappella vokālās grupas Latvian Voices dziedātāja un Antra Strikaite- Nemateriālā kultūras mantojuma un ilgtspējīgas attīstības projektu nodaļas vecākā eksperte.

A grupā ar 48.7 punktiem – ar gandrīz ideālu vērtējumu, Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” Bērnu vokālais ansamblis “Knīpas un knauķi” grupa “Urdaviņas” ar vadītājām Jonitu Štomu un Sanitu Sējāni. Kolektīvs palicis atmiņā ar  ļoti filigrānu, niansētu konkursa programmas izpildījumu. Tūlīt aiz “Urdaviņām”, seko kolektīvs ar rezultātu 48,2 punkti,  Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” Bērnu un jauniešu vokālais ansamblis ”Kolibri ” II vecākā grupa. Viņi pārsteidza un nepārsteidza vienlaicīgi. Lielisks darbs, muzikalitāte, kas raksturīga šim kolektīvam un par to paldies gan kolektīva vadītājai Initai Malnačai, gan visiem viņas dziedātājiem. Turpat blakus, nu jau izskatās, rezultāti kā bobslejā, cieši ir punkti, ar 47,9 punktiem divi ansambļi Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” Bērnu vokālais ansamblis “Knīpas un knauķi” grupa “Ķīvītes” un “Kolibri” vidējā grupa. Tikai par trīs desmitdaļām atpalika “Kolibri” mazie dziedātāji – šie visi kolektīvi novērtēti ar augstākās pakāpes diplomiem.

B grupā visaugstākais punktu skaits – Rīgas Bolderājas jaunās pamatskolas Balss attīstības studijai “Kantilēna” grupai “Notis” – vadītāja Irina Parahņeviča un turpat, par vienu desmitdaļu mazāk –  Rīgas Rīnūžu vidusskolas jauktajam  ansamblim “Adiante” – vadītāja Nataļja Jekimova un Lietuviešu vidusskolas jauktajam ansamblim “Kibirkštis”. Trīs kolektīvi, katrs ar savu individuālu seju un atšķirīgu vokālo skanējumu, kolektīvi, kurus vieno izpildījuma kvalitāte un ļoti dažāds artistiskums. Franču liceja meitenes ar vadītāju Daci Kazimirsaņecu – smalki niansētais, var teikt, tāds kā mežģīņu skanējums – tik trausli, vienkārši un skaisti! Paldies!

Dziesmu baudītāji divas dienas varēja klausīties un priecātie par mūsu bērniem un jauniešiem, jo tā ir mūsu dziesmusvētku kustības nākotne. Tā skan mūsu Latvijas nākotne.

Ar konkursa rezultātiem var iepzīties šeit:

B GRUPAS REZULTĀTI, BALSIS 2024 II KĀRTA

A GRUPAS REZULRĀTI, BALSIS 2024 II KĀRTA

 

Informāciju sagatavoja Arta Grīna 

Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra galvenā speciāliste