Bērnu un jauniešu centrā “Rīgas Skolēnu pils” ieradās četri studenti – praktikanti: Emīlija, Monika, Anika un Maksis no Vācijas

29.februārī Bērnu un jauniešu centrā “Rīgas Skolēnu pils” ieradās četri studenti – praktikanti: Emīlija, Monika, Anika un Maksis no Vācijas – no Hamburgas Sociālpedagoģijas skolas (Staatliche Fachschule für Sozialpädagogik/ FSP –Fröbelseminar BS30). Eiropas Savienības projekta Erasmus pluss (“Mobilität in der Erzieherinnenausbildung /2019-1-DE02-KA102-005782”) ietvaros viņi Rīgā līdz 30.aprīlim iegūs pedagoģisko pieredzi. Studenti praksē būs gan Rīgas Skolēnu pilī, gan divās Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs. Rīgas Skolēnu pils sadarbojas ar Hamburgas Sociālpedagoģijas skolu jau kopš 2006.gada, kad praksē ieradās pirmais students.

Pirms brauciena uz Latviju Skolēnu pils vācu valodas skolotāja Ligita Kandere studentiem attālināti mācīja pirmās latviešu valodas prasmes un turpinās to mācīt visu prakses laiku, lai jauniešu mūsu vidē justos kā mājās. Jau pirmajā dienā visi praktikanti varēja latviski pastāstīt par sevi, saviem hobijiem, mērķiem, un ko viņi vēlētos pie mums iemācīties.

Pirmajā dienā praktikantus iepazīstinājām Rīgas Skolēnu pils galvenajiem mērķiem un uzdevumiem, Rīgas Skolu muzeja 19.g.s. mācību klasi (Cara laika klase), cienājam ar latviešu tradicionālajiem sklandraušiem un pīrāgiem.

 

Informāciju sagatavoja

Iveta Freimane

Bērnu un jauniešu centra “Rīgas Skolēnu pils” direktora vietniece