Anekdošu virpulis aizvirpuļojis!

28 bērni un jaunieši no Rīgas skolām un folkloras kopām 2024. gada 19.martā bērnu un jauniešu centrā Rīgas Skolēnu pils tikās, lai sacenstos par labāko anekdošu stāstītāju tituliem! Anekdotes žanrs, īpaši bērniem, ir sarežģīts, bet tiem, kuri prot to darīt, draugu netrūkst, jo labos stāstniekos ar prieku ieklausās daudzi.

Anekdote kā stāstniecības žanrs šobrīd piedzīvo izsīkumu, jo ikdienā joku devu aizstāj īsi sociālo tīklu video, kuru skatīšanās neveido dialogu ar otru cilvēku, kā arī nav reāla, dzīva stāstītāja. Šī gada dalībnieki bija sasparojušies un pierādīja, ka anekdotes žanrs ir dzīvs. Ne velti tika izstāstītas 405 anekdotes, no kurām tikai 5 atkārtojās divas reizes!

Anekdošu stāstnieka pamatuzdevums ir uzrunāt un sasmīdināt publiku. Šoreiz žūrijai bija ļoti grūts uzdevums, jo visi dalībnieki bija labi sagatavojušies, atraduši aktuālas, vēl nedzirdētas anekdotes. Tad nu konkursa noslēgumā, starptautiskajā smieklu dienā 1.aprīlī, Rīgu pārstāvēs 13 atraktīvākie anekdošu stāstnieki! Sveicam un vēlam veiksmi Letīcijai Paulai Veilandei, Austrai Sirmajai no Rīgas Kultūru vidusskolas folkloras kopas Krulla, Ernestam Zepam, Tomam Ļubimovam, Albinai Ješkinai, Jānim Vitkovskim no Friča Brīvzemnieka pamatskolas, Elzai Hermīnei Cekulei no Friča Brīvzemnieka pamatskolas folkloras kopas Spruksti, Alisei Miķelsonei, Laurai Lisovskai, Miķelim Liniņam, Laumai Margrietai Kambalai no Bērnu un jauniešu centra Rīgas Skolēnu pils folkloras kopas Kokle, Markusam Ļiļajevam un Esterei Reinbergai no Rīgas 71.vidusskolas folkloras kopas Petruška un Ko.

Konkursa rezultāti pieejami ŠEIT

Informāciju sagatavoja

Dina Liepa

Centra galvenā speciāliste folkloras jomā