Aicinām pieteikties kursu programmai “Iztēles un kreativitātes rosinoši paņēmieni vizuāli plastiskajā mākslā” 

GRUPA NOKOMPLEKTĒTA!

Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs aicina pieteikties interešu izglītības programmu pedagogus profesionālās kompetences pilnveides programmas “Iztēles un kreativitātes rosinoši paņēmieni vizuāli plastiskajā mākslā” (6 stundas) apguvei. Programma norisināsies 2024. gada 10. oktobrī plkst. 13.00-18.00 Rīgas Bērnu un jauniešu centrā “Altona” Altonavas iela 6, Rīgā. 

Lektore: Mākslas ped. Maģ. Ima Mauriņa -Mīlgrāve 

Aicinām aizpildīt pieteikuma anketu šeit.

Programma dod plašu ieskatu radoša darba un eksperimentu rezultātā. Mācību metodisko materiālu veido izzinoša informācija, uzskate un iegūtās atziņas 39.gadu darba pieredzē. Programma iepazīstina ar izstrādātu pieeju iztēles un kreativitātes rosināšanas procesu attīstībā un pilnveidē.  

Semināra dalībniekiem būs iespēja apskatīt  IZSTĀDI -Papīra mākslas un dizaina nodaļas audzēkņu veikumu. 

Tematika – 

  •    Papīra materiāla un plastikas specifika, apstrādes iespējas, mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi, tehnikas paņēmieni, nepieciešamie materiāli un instrumenti. 
  • Metodiskie ieteikumi darbu  organizācijā  un  pozitīva rezultāta sasniegšanā. 
  • Iztēles rosinošo paņēmienu pielietojums, izmantojot mākslas darbu vēstījumus.  
  •  Dabas apzināšana kā izteiksmīgu iztēles rosināšanas avotu. Kompozīcijas izveide, eksperimentāli,  neordināri risinājumi sadzīves formu „otrai dzīvei” 
  • Iztēles un kreativitātes paņēmienu īstenošanas un uzskates piemēru demonstrējums. Starppriekšmetu saikne – literārs darbs kā iztēles rosinātājs.  
  • Vide kā sociāli nozīmīga, estētiska vieta mākslas darbu iesaistei – Rīgas Bērnu un jauniešu centra “Altona” izstādes ekspozīcijas apskate. 
INFORMĒJAM!
  • Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestāžu interešu izglītības programmu skolotājiem dalība bezmaksas. 
  • Citu pašvaldību vai pakļautības iestāžu un privātstruktūru skolotājiem kursu programma ir maksas pakalpojums, saskaņā ar Rīgas domes 23.10.2012.lēmums Nr. 5376 Par maksas pakalpojumu lūgums sazināties ar programmas vadītāju, rakstot e-pastu gantapsons@edu.riga.lv. Programmas izmaksas citu pašvaldību vai pakļautības iestāžu un privātstruktūru skolotājiem 22.28EUR. Aizpildīts pieteikums rēķina  izrakstīšanai jāiesniedz  10 darba dienas pirms programmas uzsākšanas rakstot e-pastu gantapsons@edu.riga.lv 

Norises laiks: 10.10.2024 - 10.10.2024
Norises vieta: Rīgas Bērnu un jauniešu centrs “Altona”, Altonavas iela 6, Rīgā.