Noslēdzies Rīgas bērnu un jauniešu folkloras kopu vadītāju praktiskais seminārs

Bērnu un jauniešu centrā “Rīgas Skolēnu pils” 15.oktobrī norisinājās Rīgas bērnu un jauniešu folkloras kopu vadītāju praktiskais seminārs, lai ar lielu enerģiju un sparu varētu sākt gatavoties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. 

Folkloras kopas svētkiem gatavo vairākus pārsteigumus, bet lielākais un ieguldāmā darba ziņā apjomīgākais ir Rotaļu sarīkojums Brīvības laukumā “Dindaru, dandaru rotaļu raksti”, kurā folkloras kopas no visas Latvijas izdejos 21 tradicionālo rotaļu un deju, bet pats sarīkojums noslēgsies ar kopīgu sadancošanu, kurā iesaistīties varēs ikviens. 

Lai pilnvērtīgi sagatavotos svētkiem, seminārā metodiski, kopā ar Rīgas folkloras kopu dalībniekiem, izspēlējām lielāko daļu no svētkos paredzētajām rotaļām.  

Tradicionālo rotaļu specifika ir dziedāt un dejot vienlaicīgi, kas sagādā papildus izaicinājumus gan folkloras kopu vadītājiem, gan pašiem dalībniekiem! Bet bija milzīgs prieks, ka bērni, kuri bija ieradušies, ar lielu azartu piedalījās visās norisēs, kā arī šī bija laba iespēja pašiem pedagogiem ieraudzīt savus veicamos darbus rotaļprogrammas apgūšanā. 

Informāciju sagatavoja: Dina Liepa , Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra galvenā speciāliste folkloras jomā