Aicinām pieteikties pedagogus profesionālās kompetences pilnveides programmai “Tērpu kolekciju veidošana. Idejas un tehniskie risinājumi”

Rīgas Interešu izglītības metodiskais centrs aicina pieteikties interešu izglītības programmu pedagogus profesionālās kompetences pilnveides programmas “Tērpu kolekciju veidošana. Idejas un tehniskie risinājumi  apguvei. Programma norisināsies 2024. gada 29.oktobrī plkst.  13.00-16.00 Bērnu un jauniešu centrā “Rīgas Skolēnu pils”, Krišjāņa Barona ielā 99, 106.telpā. 

Lektores:   MIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola Apģērbu dizaina izglītības programmas pedagoģes Velga Jākobsone un Laura Stepāne 

Aicinām aizpildīt pieteikuma anketu:  https://forms.office.com/e/qvWbWNCmB0 

Programma dod iespēju gūt zināšanas par tērpu kolekciju radīšanu un noformēšanu, gatavojoties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslas programmai “StaroJums”, radošiem risinājumiem veidojot tērpu grupas tematisku kompozīciju. Praktiskās nodarbībās gūt iemaņas tērpu grupas ideju veidošanā plaknē un telpisku tērpu maketu veidošanā, kā arī eksperimentālās tekstilmākslas tehnikās.

Semināra  tematika: 

  • Iedrošinājumi radošām idejām bērnu un jauniešu tērpu kolekciju izveidē. 
  • Pieredze kolekciju kvalitatīva mākslinieciskā kopskata izveidē un stilistikā noformējuma paņēmienos. 
  • Iedvesmojošas tendences un modes mākslinieku risinājumi- aktuālie silueti, krāsas un faktūras.  
  • Praktiski padomi par izmantojamiem materiāliem, tehniskiem risinājumiem.  

Praktiskas radošo eksperimentu darbnīcas: 

  • Modes ilgtspēja un bezatlikumu konstrukcijas. Lakoniskas un vienkāršas konstrukcijas izteiksmīgu tērpu siluetu izveidē. 
  • Tērpu grupas ideju veidošanā plaknē, kolāžas tehnika. 
  • Izejmateriālu otrreizējā izmantošana, materiālu pārveides paņēmieni. 
  • Audumu mākslinieciskā apstrāde. Grafiska vai naturālu ornamentu veidošana, izmantojot balināšanas tehnikas, cianotipiju un dažādu virsmas faktūru termo apdrukas.
    INFORMĒJAM!
    • Apliecības par programmas noklausīšanos sagatavojam pēc izvērtējumu saņemšanas. 
    • Ar 2024. gadu apliecības papīra formātā neizsniedzam. Apliecības saņemsiet Jūsu norādītajā e- pastā parakstītas ar drošu elektronisko parakstu un  saturēs laika zīmogu
    • Rīgas pašvaldības izglītības iestāžu interešu izglītības programmu skolotājiem dalība bezmaksas.
    • Citu pašvaldību vai pakļautības iestāžu un privātstruktūru skolotājiem kursu programma ir maksas pakalpojums saskaņā ar Rīgas domes 23.10.2012. lēmums Nr. 5376. Par maksas pakalpojumu lūgums sazināties ar programmas vadītāju, rakstot e-pastu gantapsons@edu.riga.lv.Programmas izmaksas citu pašvaldību vai pakļautības iestāžu un privātstruktūru skolotājiem 22.36 EUR. Aizpildīts pieteikums rēķina  izrakstīšanai jāiesniedz  10 darba dienas pirms programmas uzsākšanas rakstot e-pastu gantapsons@edu.riga.lv 

Norises laiks: 29.10.2024 - 29.10.2024
Norises vieta: Bērnu un jauniešu centrā “Rīgas Skolēnu pils”, Krišjāņa Barona ielā 99, 106.telpā