Noslēdzies Rīgas bērnu un jauniešu LEGO konstruktoru radošais konkurss

28. oktobrī Bērnu un jauniešu centrā „Bolderāja” veiksmīgi norisinājās ikgadējais Rīgas bērnu un skolēnu LEGO konstruktoru radošais konkurss „Gaismas pils”.

Šogad konkursa dalībnieki varēja pieteikties un piedalīties, trijās vecuma grupās (1.-2. klase, 3.-4. klase un 5.-6. klase). Konkursa uzdevums bija  par tēmu „Gaismas pils”, un tā dalībnieki varēja veidot darbus plaknē vai telpiski, izmantojot līdzpaņemtos konstruktorus un pamatnes. Pēc darba izpildes dalībnieki veica mutvārdu stāstījumu par sava darba saturu.

Konkursā piedalījās audzēkņi no Rīgas Jauno tehniķu centra,  Bērnu un jauniešu centra „Zolitūde”, Bērnu un jauniešu centra „Laimīte”, Bērnu un jauniešu centra „Bolderāja”, Rīgas Valda Zālīša sākumskolas, Rīgas Pļavnieku vidusskolas, J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas, Rīgas 74. vidusskolas, Rīgas 13. vidusskolas un no Rīgas 19. vidusskolas.

Darbus vērtēja Bērnu un jauniešu centra „Bolderāja” administrācijas veidota neatkarīga žūrija, kuras sastāvā bija arī Rīgas centrālās bibliotēkas Bolderājas filiālbibliotēkas vadītāja Zinta Haļzova, kura atzina, ka izvērtēt visus darbus bija ļoti grūti, jo ikviens darbs bija izcils un pārsteidzošs, gan mākslinieciskā ziņā, gan ar tehnisko izpildījumu.

Lego konstruktoru radošais konkurss jau ir kļuvis par tradīciju, kas ik gadu norisinās Bērnu un jauniešu centrā „Bolderāja”.

Šī gada tēma „Gaismas pils” rosināja bērnos interesi par mūsdienu arhitektūru, laikmetīgo mākslu un arhitektonisko būvju iekļaušanos mūsdienu kultūrvēsturiskajā vidē. Konkursa mērķis – veicināt bērnu interesi par grāmatu krātuvēm – bibliotēkām un to saturu, popularizēt bērnu un jauniešu vidū lasītprieku, veicināt bērnu un jauniešu radošumu tika sasniegti. Visi darbi, bija ļoti radoši, tehniski ļoti labi izpildīti, ļaujot nobrīnīties gan žūrijai, gan citiem konkursa apmeklētajiem.

Gribam izteikt, lielu paldies visiem dalībniekiem, dalībnieku pedagogiem un vecākiem, kā arī konkursa atbalstītajiem Rīgas domes, Izglītības, kultūras un sporta departamentam.

Uz tikšanos nākamgad!

Godalgotās vietas LEGO konkursā